Tuesday, December 28, 2010

Αίτημα Ασύλου για τους Αφγανούς Πολιτικούς Πρόσφυγες - Προπύλαια Πανεπιστημίου

Αίτημα Ασύλου
για τους Αφγανούς Πολιτικούς Πρόσφυγες
Προπύλαια Πανεπιστημίου

Προς:
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
υπόψιν κυρίου Υπουργού Χρήστο Παπουτσή


Αγαπητέ Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε εμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες κλείνουμε 35 μέρες παραμονής στα Προπύλαια Πανεπιστημίου. Με μεγάλη θλίψη βλέπουμε ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση σχετικά με το αίτημά μας για πολιτικό άσυλο και για αυτό το λόγο μην έχοντας καμία άλλη επιλογή πιεζόμαστε να πάρουμε δύσκολες για εμάς αποφάσεις.
Έτσι σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου δυστυχώς αναγκαζόμαστε να αρχίσουμε απεργία πείνας και ράψιμο στόματος, αρχικά με 5 άτομα. Κάθε λίγες μέρες θα συμμετέχουν περισσότεροι στην απεργία πείνας και ράψιμο στόματος όσο δεν υπάρχει ανταπόκριση σχετικά με το αίτημά μας.
Στην προσωπική σας ιστοσελίδα αναφέρετε: "Έχω καταδικάσει επανειλημμένα τα φαινόμενα βίας απ΄ όλες τις πλευρές , απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Γιατί η βία φέρνει βία. Και πάλι βία και αδιέξοδα χωρίς καμία προοπτική ..." Και ενώ δεν έχουμε απειλήσει ή έχουμε υπάρξει βίαιοι προς κανένα, βία ασκείται πάνω μας καθημερινά με τον τρόπο που μας αναγκάζει η Ελληνική Πολιτεία να ζούμε. Η χώρα μας βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, αρκετοί από τους συμπατριώτες μας έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να βρουν ένα ασφαλές μέρος να ζήσουν και η διεθνής κοινότητα αδιαφορεί για την κατάστασή μας και την δυστυχία της χώρας μας. Και ενώ σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες έχουμε τουλάχιστον το δικαίωμα για πολιτικό άσυλο, πολλοί από εμάς για χρόνια τώρα ζούμε στην Ελλάδα μέσα στην ανασφάλεια και την απειλή για την κάθε είδους κακοποίηση. Η κατάστασή μας είναι απελπιστική σε αυτή την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και έδωσε τα φώτα του πολιτισμού της στον υπόλοιπο κόσμο.
Ζητάμε την κατανόησή σας και σας παρακαλούμε πολύ να ανταποκριθείτε με κάποιο τρόπο. Το αίτημά μας είναι πάντα μόνο πολιτικό άσυλο.

Με εκτίμηση,
Οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες στα Προπύλαια.
Δευτέρα στις 13:37ΜΜ  27 δεκέμβριου 2010 στείλαμε με( FAX 2106990827) αυτο το κείμενο στο υπουρείο προστασίας του πολίτη για τα αίτηματα μας που είναι το πολιτικό ασύλο.

No comments:

Post a Comment

Followers