Tuesday, March 29, 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 
Εμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες βρισκόμαστε στα Προπύλαια Πανεπιστήμιου από τις 22 Νοεμβρίου του 2010 στην προσπάθειά μας να λάβουμε κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για πολιτικό άσυλο.Το Αφγανιστάν είναι μία χώρα που επί δεκατείες σπαράζεται και υποφέρει από πολεμικές συρράξεις και συγκρούσεις όχι μόνο από το εσωτερικό τρομοκρατικό καθεστώς Ταλιμπάν αλλά και από τους δήθεν υποστηρικτές της ειρήνης που επί χρόνια τώρα «προσπαθούν» να φέρουν την ειρήνη. Η κυβέρνηση-μαριονέτα λειτουργεί υπό μορφή δικτατορίας. Οι Νατοϊκές δυνάμεις επί χρόνια τώρα είναι ανίκανες να νικήσουν την τρομοκρατία του Ταλιμπάν αλλά γιατί; Γιατί φαίνεται σχεδόν ξεκάθαρα ότι αυτός δεν είναι ο σκοπός τους. Έτσι οι κάτοικοι της χώρας μας συχνά υποφέρουν από τρομοκρατικές επιθέσεις, δολοφονίες, λεηλασίες και απαγωγές των παιδιών μας. Ζώντας μέσα στον τρόμο αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε τις περιουσίες και τα σπίτια μας και να μετακινούμαστε συνέχεια. Και χειρότερα από όλα αυτά είναι η αδιαφορία σχεδόν όλων για τα δεινά της χώρας μας. Για τους περισσότερους από εμάς η επιστροφή σημαίνει θάνατο.  Μετά από πολλά χρόνια παραμονής μας στην Ελλάδα ως αιτούντες άσυλο και επειδή το μόνο που συναντούσαμε ήταν την αδιαφορία του ελληνικού κράτους, 9 από εμάς αναγκάστηκαν να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση που είχαν να πάρουν ποτέ. Στις 29 Δεκεμβρίου του 2010 ξεκίνησαν απεργία πείνας και έραψαν τα στόματα τους για να υπάρξει κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για πολιτικό άσυλο που σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες αλλά και ανθρωπιστικούς λόγους δικαιούμαστε, λόγω του ότι η χώρα μας βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Πολλές φορές ενημερώσαμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διάφορα άλλα υπουργεία και φορείς, και έχουμε επανηλειμμένα επίσημα καταθέσει επιστολή στην Βουλή των Ελλήνων. Τελικά, μετά από πολλές καθυστερήσεις, ξεκίνησαν να συνεδριάζουν οι Επιτροπές Ασύλου στο Βύρωνα. Όμως και πάλι, συνεχώς γίνοναι αναβολές και καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα οι ρυθμοί εξέτασης να είναι πολύ αργοί.Ζητήσαμε από την Επιτροπή Ασύλου να εξετάσει κατά προτεραιότητα το αίτημά μας καθώς η ζωή των απεργών πείνας κινδύνευε μετά από πολλές εβδομάδες στέρησης τροφής. Το αίτημά μας έγινε δεκτό και επειδή η υγεία των απεργών πείνας ήταν σε κακή κατάσταση, αναγκαστήκαμε να σταματήσαμε την απεργία πείνας.Όμως ενώ η Επιτροπή δεσμεύτηκε σε λίγες μέρες να εξεταστούν όλοι οι απεργοί πείνας, ακόμα αυτό δεν έχει γίνει. Συνέχεια γίνονται αναβολές και καθυστερήσεις και ακόμα δεν έχουν εξεταστεί όλοι οι απεργοί.                                              Μέχρι σήμερα έχουμε μαζέψει πάνω από 10.000 υπογραφές. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας έχει στηρίξει. Ηδη συνδικαλιστών και συνδικάτων συμετέχουν και στηρίζουν των αγώνα μας για αυτό καλούμε όσους μπορούν να συμμετέχουν και να βοηθήσουν στον αγώνα μας για πολιτικό άσυλο. 
Σας ευχαριστούμε πολύ
________________________
WebafghanRefugeesGr.blogspot.com
facebook: afghanRefugeesGr afghan
email: afghanRefugeesGr@gmail.com
youtube: www.youtube.com/afghanRefugeesgr



Sunday, March 27, 2011

Εμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες που έχουμε κάνει μια κοινοτοποιήση από 22/11/2010 στα προπύλαια και διεκδικούμε τα αυτονοήτα δεκαιώματα μας για πολιτικό άσυλο.


Δυστηχός μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξη καμία ανταπόκρηση από τη πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης εσχετήκα με το αίτημα μας για πολιτικό άσυλο,η μόνη ανταπόκρηση που έχει υπάρξη μέτα από (60) μέρες απεργία πείνας ηταν να ανοίξουν κάπιες επιτροπές για να εξεταστεί το αίτημα ασύλου, παρόλο που αναγνορίζουμε ότι υπάρχουν (47,000) αίτησεις για να εξεταστούν το αίτημα ασύλου, όλα αυτα χεριάζουνται πανώ από (30) χρόνια επομένος είναι σαφής πώς η Ελληνηκή κύβερνηση προσπαθεί πάλι να μας κοροΪδεψει, έμεις όμως θέλουμε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας και χεριαζόμαστε τη δική σας υποστηρίξη σας.
Σας καλούμε στην ανοιχτή σηζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28/3/2011/(7:00 μμ) στα προπύλαια στην όποια συμετέχουν όλα τα Συνδικάτων και Συνδικαλιστών και θα ταιθούν διάφορες προτάσεις με θέμα πολιτικό ασύλο.
Η παρουσία σας είναι συμαντικό για μας διότι ετσι μπορούμε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Επιτροπή αφγανών πολιτικών προσφύγων

Followers