Friday, December 24, 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ

The Afghan and NATO in Afghanistan Zyrbmb Taliban rockets were
Here in civilized democratic countries in Europe and the Government violated Greek police were suppressed
The Greek government is a sign of democracy
این افغان ها در افغانستان زیربمب های ناتو و راکت های طالبان قرار داشتند
در  اینجا در دموکراسی اروپا در کشور متمدن یونان زیرپا و  لت کوب پلیس قرار گرفتند
این نشانه دمکراسی دولتمردان یونان است 



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ

Αίτημα Ασύλου για τους Αφγανούς Πολιτικούς Πρόσφυγες
Προπύλαια Πανεπιστημίου
      Θα αποδεχτούμε με την μεγάλη μας χαρά την νέα χρονία, και σας ευχόμαστε από βάθος τις καρδιές μας καλα χριστούγεννα και καλές γιορτές.
Μπορείτε με την υπογραφή σας να δώσετε μία χαμόγελα στις οικογένιες, που δεν μπορούν να γιορτάζουν αυτές τις μέρες, περιμένοντας να πάρουν μονάχα μία απάντηση.
Εμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες,οικογένιες, μικροί και μεγάλοι έχουμε συγκντροθεί στα προπύλαια και έχουμε ζετήση ασύλο.
οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες οι οποίοι έχουμε φτάσει ως εδώ, υπάρχουν πολοί λόγοι για τη προσφυγία μας.Ενας από τους κύριους λόγους είναι η τρομοκρατία και η εχθρότητα των Ταλιμπάν.
Έπειτα από 9 χρόνια παρουσίας και δράσης των δυνάμων του ΝΑΤΟ και των διεθνών οργανισμών η κατάσταση αντί να καλυτερεύει φαίνεται να χειροτερεύει και οι ταλιμπάν ενδυναμώνονται όλο και περισσότερο. Τα γεγόνοτα αποδεικνούν ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται εκεί είναι εκεί μόνο για τα δυκά τους συμφέροντα (όπως, συγκαλυμμένη κατοχική εκμετάλλευση και λεηλασία της χώρας μας, δημιουργία πρόσφυγων δούλων, δοκιμές νέων οπλικών συστημάτων, κλπ.) και όχι για να βοηθήσουν πραγματικά τον λαό.Κατώ από τα φτερά των αεροπλάνων σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι.
Σε ποιό σημείο του Αφγανιστάν υπάρχει δημοκρατία;
Συχνά γίνονται επιθέσεις με δολοφονίες, σφαγές, λεηλασίες και φωτιές σε πολλές και διάφορες περιοχές όπου οι κάτοικοι τους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιοσίες και τα σπίτια τους, Και το χειρότερο είναι η αδιαφορία του κράτους και της διεθνούς κοινότητας.
Για την απόδειξη αυτών που λέγονται παραπάνω υπάρχουν χιλιάδες βίντεο,εικόνες και άρθρα σε διάφορες γλώσσες στο Διαδίκτυο(Internet).
    Τώρα εμείς εδώ στην Ελλάδα φοβόμαστε να ζούμε τα ίδια.Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται καθόλου για μας, και ενώ έχουμε ζητήσει ασύλο χρόνια τώρα πριμένουμε. Αυτο που έχουμε είναι μόνο μία προσωρινή κόκκινη κάρτα που ισχύει μόνο για 6 μήνες και κάθε φορά αναρωτιόμαστε αν θα την ανανεώσουν η όχι. Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν χρόνια για μία απάντηση, Έχουν γεννηθεί τα παιδιά μας εδώ και έχουν μάθει τα ελληνικά που σχεδόν έχει γίνει η μητρική τους γλώσσα.
Face book: AfghanrefugeesGr afghan
E-mail: Afghan.refugees@yahoo.gr
     

Tuesday, December 21, 2010

ΒΑΡΒΑΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ


Τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Δεκέμβρη στις 2.30πμ δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν με ρόπαλα και ασπίδες τις γυναίκες και τα παιδιά των Αφγανών προσφύγων που βρίσκονταν εκεί από τη προηγούμενη μέρα το μεσημέρι όταν αντιπροσωπεία τους μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου έγινε αποδεκτή από τον διευθυντή(κΑμοιρίδη) και τον υπασπιστή (κΜάρκου)του Χ.Παπουτσή. Μάλιστα η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης υποσχέθηκε ότι «θα αρχίσουν να λειτουργούν οι επιτροπές ασύλου «στις 23/12, στις 29/12,συντομότατα» σύμφωνα με την έκφραση του κ. Αμοιρίδη. Όταν ζητήθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπήρξε απολύτως καμία δέσμευση αποδεικνύοντας πόσο μεγάλα είναι τα ψέματα περί νέου καθεστώτος εξέτασης ασύλου. Αυτά μπροστά σε μια Αφγανή γυναίκα που θήλαζε το βρέφος της, η οποία παρευρίσκονταν στη συνάντηση! Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η δικαιολογία μη σύγκλισης επιτροπών ασύλου ενώ οι εκκλήσεις «κάντε λίγο υπομονή» παραμένουν μονότονα οι ίδιες για κάποιους που περιμένουν ακόμη και οκτώ η δέκα χρόνια μια απάντηση.
Όμως η συνέχεια ήταν μια απίστευτη και κυνική επίθεση των ΜΑΤ καθοδηγημένη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και εκτελεσμένη με ναζιστική αθλιότητα από τον επικεφαλής ταξίαρχο Ιωάννη Λιούκα Όταν ασφαλίτης άρχισε να φωνάζει στον δημοτικό σύμβουλο «πάρε τους μαύρους σου και φύγε», «να φύγετε, εδώ είναι Ελλάδα» ο Ταξίαρχος έδωσε πλήρη κάλυψη στο φασιστοειδές υπάλληλο του Παπουτσή. Δεν χρειάστηκε η συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους φασίστες αφού οι ασφαλίτες εκπλήρωσαν αυτοβούλως αυτό το ρόλο.
Μετά από αυτό η εντολή για επίθεση κατά των εκατό προσφύγων την ώρα που διαμαρτυρόντουσαν ειρηνικά και είχαν ξαπλώσει στο δρόμο έδειξε πόσο κτηνώδης είναι η Αστυνομία του Παπουτσή όταν παίρνει την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας. Κλώτσησαν στο κεφάλι και έστειλαν στον Ευαγγελισμό ένα πρόσφυγα ενώ γυναίκες και παιδιά σπρώχνονταν για να εκκαθαριστεί η περιοχή γύρω στις 5μμ.
Συνέλαβαν τον Ριμπουάρ Κομπατί τον Ιρανό πολιτικό πρόσφυγα που πήρε άσυλο πριν από ένα μήνα και άλλους δύο πρόσφυγες. Ο ένας βασανίστηκε κατά τη μεταφορά στου στη ΓΑΔΑ
.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν τον αγώνα των προσφύγων για άσυλο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΦΓΑΝΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Προπύλια Πανεπιστημίου

Biog:AfghanRefugeesGr.blogspot.com

Facbook: AfghanRefugeesGr afghan

E-mail: Afghan.refugees@yahoo.gr

Followers