Wednesday, August 10, 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ



Εμείς, οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες, στην προσπάθειά μας να διαφύγουμε από μια χώρα που εδώ και δεκαετίες μαστίζεται από το δικτατορικό και τρομοκρατικό καθεστώς των Ταλιμπάν, αλλά και από τους δήθεν υποστηρικτές της ειρήνης (τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, που επί χρόνια τώρα προσπαθούν με στρατεύματα κατοχής να επιβάλουν τη δική τους «ειρήνη»), διαφεύγοντας το θάνατο μέσα από πλήθος πολεμικών συρράξεων, βρεθήκαμε στην Ελλάδα.
Θεωρώντας αναφαίρετο το δικαίωμα όλων των ανθρώπων για ισότιμη ζωή, αιτηθήκαμε την πλήρη αναγνώρισή μας ως προσφύγων και την παροχή πολιτικού ασύλου. Μετά τον εμπαιγμό μας από τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου και παρά τις διεθνείς συμβάσεις και τα πρωτόκολλα που έχουν ψηφιστεί για το καθεστώς των προσφύγων, αποφασίσαμε ομόφωνα να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα της αξιοπρεπούς ζωής.
Έτσι, 87 από μας, στις 22/11/10 κατεβήκαμε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών σε αγώνα διαμαρτυρίας. Στις 29/12/10, βλέποντας να μην ικανοποιούνται τα αιτήματά μας, έτσι αναγκαστήκαμε να προχωρήσαμε σε απεργία πείνας διαρκείας, κατά την οποία 9 άτομα έραψαν το στόμα τους και στην πορεία οδηγήθηκαν με πολλά προβλήματα υγείας σε νοσοκομεία της πόλης.
Ταυτόχρονα, καταφέραμε να συλλέξουμε πάνω από 10.000 υπογραφές υπέρ του δίκαιου αγώνα μας.
Η απεργία πείνας των 60 ημερών, οι συγκεντρώσεις, οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες αλληλεγγύης από φοιτητές, σωματεία βάσης, πολιτικά κινήματα, οργανώσεις και συντρόφους, Τελικά, μετά από πολλές καθυστερήσεις, ξεκίνησαν να συνεδριάζουν οι Επιτροπές Ασύλου στο Βύρωνα και
σιγά σιγά έφεραν τις πρώτες αποδόσεις ασύλου. Σήμερα, 10/8/11, έχοντας στα χέρια μας τις απαντήσεις όπως: πολιτικό άσυλο,επικουρική προστασία, ανθρωπιστική λόγη και ελάχιστες απορήψεις, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση από την Πολιτεία ότι οι εναπομείνασες 9 αιτήσεις ασύλου θα περάσουν από την Επιτροπή Ασύλου από τις 5 έως τις 14/9/11, αποφασίσαμε τη λύση της απεργίας μας και την αποχώρησή μας από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Χαιρετίζουμε κάθε άτομο, σωματείο, οργάνωση, όλο το αγωνιστικό κίνημα που βρέθηκε στο πλευρό μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους ακόμα αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματά τους.
Ο δρόμος για την ελευθερία είναι μακρύς και κακοτράχαλος, αλλά εάν τον βαδίζουμε χέρι χέρι και χωρίς εκπτώσεις στα όνειρά μας κάποια μέρα τα παιδιά όλων μας θα ζήσουν σε έναν πλανήτη χωρίς σύνορα!
Σας καλούμε στην συναυλία που οργανώνουμε έμεις οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες στις 2/9/2011/ 7:00 μμ στα προπύλια για την μεγλάλη μας νίκη κια για την γιωρτή του ραμαζάνι .

Followers