Saturday, May 28, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έμεις οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες που διαφύγαμε από μια χώρα του πολέμου και δικτατορικού καθεστώτων. το Αφγανιστάν που είναι μία χώρα που επί δεκαετίες σπαράζεται και υποφέρει από πολεμικές συρράξεις και συγκρούσεις, όχι μόνο από το εσωτερικό τρομοκρατικό καθεστώς των Ταλιμπάν, αλλά και από τους δήθεν υποστηρικτές της ειρήνης που επί χρόνια τώρα «προσπαθούν» με δυνάμεις κατοχής να φέρουν την ειρήνη που ποτέ δεν έρχεται...
Έμεις οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες μετά από πολλά χρόνια διαμονής μας στην Ελλάδα δύνουμε ενα αγώνα στα προπύλαια από 22 Νοέμβρη 2010 και διεκδικούμε τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα. Μετά από απεργία πείνας και κινοτοποίησεις μας βγήκαν Οι πρώτες θετικές αποφάσεις για απόδοση ασύλου γεμίζουν με αισιοδοξία μας στα Προπύλαια.

Σε αυτούς τους 6 μήνες είχαμε την στήριξη χιλιάδων φοιτητών και των συλλόγων για την οργάνωση της καμπάνιας στα Προπύλαια με μάζεμα υπογραφών και δράσεις ένα αγώνα διαρκείας, Μάζεψαμε πάνω από δέκα χιλιάδες υπογραφές στο αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Η κυβέρνηση όμως χρονοτριβεί απελπιστικά και εξετάζει με ρυθμούς σαλιγκαριού τις αιτήσεις. Εμεις οι Αφγανοί πρόσφυγες στα Προπύλαια επιμένουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο: ότι πρέπει να αντιμετωπιστούμε σύμφωνα με τα δικαιώματα μας τόσο με βάση την κοινή λογική όσο και με βάση τις διεθνείς συμβάσεις. Η εκδήλωση και η συναυλία με το Μίκη Θεοδωράκη την Τρίτη στα Προπύλαια είναι από τις δεκάδες που έγιναν όλο το χρονικό διάστημα που διαρκεί η κινητοποίηση μας και όπως και οι άλλες θα τύχουν του ίδιου σεβασμού.

Αυτή τη βρόμικη ρατσιστική εκστρατεία που κορυφώθηκε με το φασιστικό πογκρόμ των νεοναζί στο κέντρο της Αθήνας καπηλευόμενοι τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη επιχειρούν να συνεχίσουν βάζοντας πίεση στο Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας ώστε να μας διώξει μέχρι Δευτέρα 30/5/2011/από τα Προπύλαια.


Καλούμε όλων των φοιτητών, των εργαζομένων, και αντιραστιστηκές οργανώσεις, και κάθε ελέυθερο πολίτη να βρεθεί τη Δευτέρα 30/5/2011/ 8πμ να στηρίξει αυτό τον αγώνα μέχρι τη τελική δικαίωση.

Tuesday, May 24, 2011

Συνεχίζουμε ποίο δυναμικά τον αγώνα μας

Οι επιτροπές Ασυλού συνεχίζει τη καθυστέρηση, για να εξεταστεί τα αίτηματα μας, αλλα εμείς είμαστε ποίο δυναμηκή από ποτέ και συνεχίζουμε να διεκδηκούμε τα αυτονοήτα δικαιώματα μας..

Followers