Thursday, January 23, 2014

Οι λιμενικοί μας χτυπούσαν να ξαναπέσουμε στη θάλασσα

Οι λιμενικοί μας χτυπούσαν να ξαναπέσουμε στη θάλασσα Συγκλονιστικές καταγγελίες για τη δράση του λιμενικού σώματος ότι άφησε γυναίκες και παιδιά να πνιγούν στη θάλασσα.

Πατέρας, που φέρεται να έχασε τα τέσσερα παιδιά και τη γυναίκα του, κατήγγειλε ότι επιχειρούσαν να ανέβουν στο σκάφος του λιμενικού για να σωθούν και τους χτυπούσαν για να ξαναπέσουν στο νερό ενώ μικρά παιδιά κολυμπούσαν αβοήθητα στη θάλασσα.
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους μετανάστες ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Γ. Τσαρμπόπουλος.
Η Ύπατη Αρμοστεία έφερε πρώτη στη δημοσιότητα καταγγελίες των μεταναστών καθώς ειδικό κλιμάκιο έφτασε στην Λέρο όπου είχαν μεταφερθεί αρχικά οι πρόσφυγες.

Στο παρελθόν και άλλες οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστεία, έχουν καταγγείλει βασανιστήρια, εξαφανίσεις και κλοπές σε βάρος προσφύγων που ζητούν προστασία στην Ευρώπη από μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το HOT DOC ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας είχε ζητήσει να κάνουν το «βίο αβίωτο» στους μετανάστες. H εντολή του όπως φαίνεται εισακούστηκε από τους υφισταμένους του.


πηγή:info-war.gr



No comments:

Post a Comment

Followers