Saturday, January 22, 2011

beeing in front of the parliament as requesting for meeting the president of the the the parliament

At 21th of January we decided to go to parliament for second time  as requesting for meeting the president of  the parliament . Our representative could go in the parliament but could not meet the president and had spoken with one of the secretary of the parliament who promised ,they will let us to know by telephone on Monday 24th January that can meet him or not .    
     

Thursday, January 20, 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΦΓΑΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ



Eμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες βρισκόμαστε στα Προπύλαια Πανεπιστήμιου από τις 22 Νοεμβρίου του 2010 στην προσπάθειά μας να λάβουμε κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για πολιτικό άσυλο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την προσφυγιά μας και ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι συχνά γίνονται επιθέσεις με ταξύ ταλιμπάν και NATO με δολοφονίες, σφαγές, λεηλασίες και φωτιές σε διάφορες περιοχές όπου οι κατοικοί τους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες και τα σπίτια τους. Και το χειρότερο είναι η αδιαφορία του κράτους και της διεθνούς κοινότητας.
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική στο Αφγανιστάν που αν και γνωρίζουμε πάρα πολύ τις δύσκολες συνθήκες της πορείας μας προς άλλες χώρες και όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουμε την χώρα μας ώστε να επιζήσουμε. Όπως δημοσιεύτηκε το τραγικό γεγονός της βύθισης σκάφους δυτικά της Κέρκυρας, με δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας. Αυτή είναι η τύχη μας γιατί εξαναγκαζόμαστε να αναζητούμε ασφάλια και μια καλύτερη ζωή μακριά  από την πατρίδα μας.                                                                                 

      Αν και έχουμε επικοινωνήσει και ενημερώσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διάφορα άλλα υπουργεία και φορείς, και έχουμε επίσημα καταθέσει επιστολή στην Βουλή των Ελλήνων, ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση σχετικά με το αίτημά μας.

    Στις 18/1/2011 Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής των συνανθρώπων μας που κάνουν απεργία πείνας με ραμένα στόματα αποφασήσαμε να πάρουμε κάποια απάντηση πηγένονταςαναφέρουμε ότι ούτε αυτη τη φόρα λάβαμε κάποια απάντηση σχετίκα με το αίτημα μας για πολιτικό ασύλο. Δυστηχός αλλα δύο άτομα από μας έραψαν τα στόματα τους και κάνουν απεργία πείνας και σήμερα 20/1/2011 μια γύναικα συμέτηχε στους απεργούς και αρχείσε απεργία πείνας και ράψιμο στόματους.ο άριθμος των απεργών έφτασε στα(9)άτομα,
 ως το μόνο τρόπο και διέξοδο που βλέπουν για να υπάρξει κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για πολιτικό άσυλο που σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες αλλά και ανθρωπιστικούς λόγους το δικαιούμαστε λόγω του ότι η χώρα μας βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ζητάμε την κατανόηση και την στήριξη του Ελληνικού λαού.                                                                                                         Ευχαριστούμε θερμά μέσα από την καρδία μας όσους ήδη μας έχουν βοηθήσει και στηρίξει μέχρι τώρα.

Με την υπογραφή σας δηλώνετε την αλληλεγγύη σας στον αγώνα μας επίσης μπόρειτε με ενα THL η με ενα FAX στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη να τους ενημερώνετε από την κατάσταση μας.

Μια γύναικα έραψε το στόμα της και κάνει απεργία πείνας

Λόγω ότι δεν υπήριξε ανταπόκριση σχετίκα με το αίτημα μας, Σήμερα 20/1/2011/ μια γύναικα συμέτηχε στους απεργούς και  αρχίσε απεργία πείνας και ράψιμο στόματος, ο άριθμος των απργών έφτασε στα (9)άτομα

به د لیل نادیده گرفتن اعتصاب غذا 6 نفر از ما  که ازتاریخ  2010/ 12/ 29شروع شد بود از طرف دولت مردان یونان  و سازمانهای حقوق بشر در تاریخ 2011-01-19 به تعداد این افراد 2 نفر افزوده شد ویکی از خانمهای ما   هم در تاریخ 2011-01-20 به جمع اعتصاب کننده گان پیوست و دهان خود را دوخت .
.

θα συμετέχει και μια γύναικα στην απεργία πείνας και ράψιμο στόματος

Μετά από (8)άτομα πού έχουν ράψει τα στόματα τους και κάνουν απεργία πείνας, Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση θα συμετέχει και μια γύναικα στην απεργία πείνας και ράψιμο στόματος


پس از (8) نفریکه  که دهان خود را دوخته و اعتصاب غذا، کردند در صورت عدم پاسخ ازطرف دولت یونان یک زن در اعتصاب غذا و دوختن دهان شرکت خواهد کرد

After (8) person who sewed the mouth have  hunger strike, if we do not get any acceptable answer from Greek gοvernment , one of our women will  sew the mouth and join to hunger strikers

Αλλα δύο άτομα έραψαν τα στόματα τους και κάνουν απεργία πείνας.

Eμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες βρισκόμαστε στα Προπύλαια Πανεπιστήμιου από τις 22 Νοεμβρίου του 2010 στην προσπάθειά μας να λάβουμε κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για πολιτικό άσυλο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την προσφυγιά μας και ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι συχνά γίνονται επιθέσεις με δολοφονίες, σφαγές, λεηλασίες και φωτιές σε διάφορες περιοχές όπου οι κατοικοί τους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες και τα σπίτια τους. Και το χειρότερο είναι η αδιαφορία του κράτους και της διεθνούς κοινότητας.
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική στο Αφγανιστάν που αν και γνωρίζουμε πάρα πολύ τις δύσκολες συνθήκες της πορείας μας προς άλλες χώρες και όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουμε την χώρα μας ώστε να επιζήσουμε. Όπως δημοσιεύτηκε το τραγικό γεγονός της βύθισης σκάφους δυτικά της Κέρκυρας, με δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας. Αυτή είναι η τύχη μας γιατί εξαναγκαζόμαστε να αναζητούμε ασφάλια και μια καλύτερη ζωή μακριά  από την πατρίδα μας.                                                                                  

      Αν και έχουμε επικοινωνήσει και ενημερώσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διάφορα άλλα υπουργεία και φορείς, και έχουμε επίσημα καταθέσει επιστολή στην Βουλή των Ελλήνων, ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση σχετικά με το αίτημά μας.
    Στις 18/1/2011 Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής των συνανθρώπων μας που κάνουν απεργία πείνας με ραμένα στόματα αποφασήσαμε να πάρουμε κάποια απάντηση πηγένοντας οι ήδοι για δεύτερη φόρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όμως αναφέρουμε ότι ούτε αυτη τη φόρα λάβαμε κάποια απάντηση σχετίκα με το αίτημα μας για πολιτικό ασύλο. Δυστηχός αλλα δύο άτομα από μας έραψαν τα στόματα τους και κάνουν απεργία πείνας και ο αριθμός των απργών έχει εφτάσει στα (8)άτομα ως το μόνο τρόπο και διέξοδο που βλέπουν για να υπάρξει κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για πολιτικό άσυλο που σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες αλλά και ανθρωπιστικούς λόγους το δικαιούμαστε λόγω του ότι η χώρα μας βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.
Ζητάμε την κατανόηση και την στήριξη του Ελληνικού λαού.                                                                                                         Ευχαριστούμε θερμά μέσα από την καρδία μας όσους ήδη μας έχουν βοηθήσει και στηρίξει μέχρι τώρα.

Με την υπογραφή σας δηλώνετε την αλληλεγγύη σας στον αγώνα μας επίσης μπόρειτε με ενα THL η με ενα FAX στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη να τους ενημερώνετε από την κατάσταση μας.


                    

Wednesday, January 19, 2011

بردن درخواست نامه به وزارت محافظت از شهروند














همان طوری که میدانید بعد از مدت 58 روز ماافغانی های مقیم پروپیلیا آتن برای بار دوم تصمیم گرفتیم که به وزارت کشور یونان برویم در هنگامی که ما میخواستیم به خیابان وزارت وارد شویم پولیس 3 تن از اعتصاب کننده گان غذا با لبان دوخته را به قصد بازداشت کردن  دست گیر کرد و اجازه نزدیک شدن به مایان که در حلقه سپر های پولیس بودیم نداد که در ادامه با تلاش زیاد توانستیم موجب آزادی آنها شویم .
بعد از مدتی که در محاصره  سپرهای پولیس بودیم مسولین وزارت پذیرفتن که 5 نفر از نمایندگان مارا در داخل وزارت راه دهند.
بعد از 2 ساعت مذاکره با مسولین وزارت هیچ نتیجه قانع کننده ای دریافت نکردیم و ما را به انتظار کشیدن تشویق کردن در حالی که جان تعدادی از ما واقعآ در خطر است .
در جواب مسولین وزارت 2تفر به اعتصاب کننده گان غذا اضافه شده ودست به دوختن دهان زدند.
که فعلآ 8 نفردر حال اعتصاب قرار دارند.   

Προς: Υπουργείο προστασία του πολίτη Κύριε Χρήστο παπουτσή


Όπος γνωρίζετε ότι εμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες βρισκόμαστε στα Προπύλαια Πανεπιστήμιου από τις 22 Νοεμβρίου του 2010 στην προσπάθειά μας να λάβουμε κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για πολιτικό άσυλο. Στις αρχές Δεκεμβρίου σας είχαμε στείλει επίσημα το αίτημά μας για πολιτικό άσυλο, δυστηχός δεν λάβαμε καμία ανταπόκριση σχετικά με το αίτημα μας.                                                                                     Στις 20 Δεκεμβρίου αποφασίσαμε ειρηνηκά να πάρουμε κάποια απάντηση με με την δική μας παρουσία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη . Με μεγάλη μας λύπη όμως αναφέρουμε ότιη Αστυνομία μας έδιωξαν από εκεί, και κάποιοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον νοσοκομείο, και οι υπόλυποι γερίζοντας στα προπύλαια. Μετά από αυτά τα γεγονότα δεν λάβαμε καμία ανταπόκριση για το αίτημα μας απο τη πλευρά του κράτους εδικά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 Όπος γνωρίζετε η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που υπέγραψε το νόμο του Γινέυς σύμφωνα με αυτο το νόμο όσοι αγκαταλήπουν τη χώρα τους λόγω πόλεμο δυκιούνται το πολιτικό ασυλό, όλους ο κόσμος εξέρει ότι το Αφγανιστάν είναι μια χώρα που έχει πάνω από 35 χρόνια πόλεμο για διάφορους λόγους . Υπάρχουν και αλλή λόγοι όπως εμείς ζούμε για πολά χρόνια στην Ελλάδα και έχουμε μάθει τη κολτούρα και τη Γλώσσα αυτη της χώρας.
 Μέτα από τόσα χρόνια που μας αγνώησε το κράτος και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφασίσαμε να κανούμε αυτη την διαμαρτηρία και (6) άτομα από εμάς πήραν την πιο δύσκολη απόφαση που είχαν να πάρουν ποτέ,αρχίσουν απεργία πείνας και να εράψαν τα στόματα τους

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής των συνανθρώπων μας που κάνουν απεργία πείνας και έχουν ράψει το στόμα τους και πολές φόρες έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία, και κάθε στιγμή πλυσίαζουν όλο και περισσότερο στο θάνατο σήμερα 19/1/2011 αλλα δύο άτομα από μας άρχισαν να συμετέχουν στην απεργία πείνας και ράψιμο στόματος, και ο αριθμός των απεργών έχει εφτάσει στα (8)ατόμων όσο δεν υπάρξη ανταπόκριση σχετηκά με το αίτημα μας θα συμετέχουμε ολο και περισσότερο στην απεργία πείνας και ράψιμο στόματος.

      Μέχρι πότε πρέπει να δώσουμε Θήματα για μια καλήτερη ζωή? όπως το παιδάκι που σκοτόθηκε με τη εκρίξη της βόμβας, και σεξουάλικη παρανόχληση σε ενα παιδάκ και  το τραγικό γεγονός της βύθισης δεκάδες νεκροί συνανθρωποί μας ακόμα και αυτοι με ραμένα στόματα μεσα στο κύριο.
Ζητάμε την κατανόηση τις Ελληνηκής κυβέρνησης εδίκα από το κύριο χρήστο παπουτσή  και σας παρακαλούμε μην ζητάτε αλλα θήματα, παρόλο που ξέρουν ολός ο κόσμος ότι οι Αφγανοί δεν δυστάζουν να δώσουν θήματα, όμως σας παρακαλούμε μη μας δοκιμάζετα εξανά  να δώσουμε αλλα θήματα.
Στόχος  μας είναι η Ειρήνη,Ενότητα,Αγάπη και μια ζώη δίπλα στους Ελλήνες.


Με εκτίμηση,
Οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες
Προπύλαια Πανεπιστημίου                                    

 صلح ,اتحاد و محبت
Ειρήνη, Ενότητα και Αγάπητ

به: وزیر صاحب کشور آقای پاپوچی

همانطور که میدانید ما افغانها پناهجوی سیاسی از تاریخ 22نوامبر 2010 در مقابل دانشگاه پروپیلیا دست به تحصن زده ایم ،که درخواست خود را قبلا به شما فرستادیم وهیچ عکس العـملی از شما دریافت نکردیم. تااینکه درتاریخ 20دسامبر 2010 مجبور شدیم تا با حضور خود در مقابل وزارت کشور ، شما را مطلع بسازیم  که این حضور همراه با آرامی وصــــلح بود که فقط یک جواب قانع کننده  میخواستیم ، متأســـفانه با برخورد غیر قابل انتظار از طرف مسولین(پولیس امنیتی،وضد شورش ) وزارت کشور برخورد کردیم .که شما درجریان هستید  چه اتفاقهایی برای ماافتاد.
       از آن روز تا این لحظه هیچ یک از ارگانهای دولتی به خصوص وزارت محترم کشور توجه خاصی به ما نکرده  و هیچ گونه  جوابی برای درخواست ما که فقط پناهندگی سیاسی است ، نداده.
     همانطور که مطلع هستید یونان یکی ازکشورهای امضا کننده ی قانون ژنـــف است که در این قانون واضح گفته شده ، هر کس از یک کشور جنگ زده هست مستحق پناهندگی سیاسی است ، کشورما افغانــــستان همه جهان میدانند که بیش از 35 سال است که میدان جنگهای گونا گون است. پس چرا این قانون بر روی ما تطبیق نمیگردد؟
      دلیل دیگر اینکه ما یان سالهاست در کشور یونان به سر میبریم به زبان وفرهــنگ این کشور آشنا شده ایم و با مردم یونان انس گرفته ایم .
       مدتها ست که بی اعتنایی دولت مردان یونان را دیدیم واز بی سرنوشتــــی خســـــــته شدیــم ، تصمیم به تحصن درمیدان پروپیلییا گرفتیم که 6 نفر دست به اعتصاب غــذا ودوختن دهان زده اند  که فعلأ صحت خوبی ندارند .و هر کدام چندین بار به بیمادستان انتقال داده شده است،که امروز 18 جنوری2011 که 21 روز از اعتصاب غذای این افراد میگذرد.
      تا کی باید برای روشن  کردن آینده خود قربـــــانی بدهیم ؟ مثل(کودکی که توسط بمب کشته شد،کودکی که به او تــــجاوز شد، دها انسان که در دریاهای یونان غرق شدند و افرادی که در هوای سرد زمستان با دهان دوخته همراه فامـــــــیل در میدان پروپیلییا در خیمه نشسته اند) .
       خواهشمندیم از همه ای مسئولان محترم یونان، به خصوص وزیرصاحب  آقای پاپـــوچی  که ما را درک کرده وبیش از این از ما قربانی نخواهید .هرچند که از مردم افغانستان در تاریخ ثبت شده است ، از  قربانـــــــی دادن هــــــــیچ بیمی ندارند.

 

هدف  و شعار ما صلح، اتحاد ، محبت وزندگی برادروار درکنار مردم خون گرم یونان و جهان است.  

                                                                بااحترام
کمیته پناهجویان سیاسی افغان در پروپیلییا


صلح،اتحاد و محبّت

Peace, Unity and Love

Followers