Thursday, January 20, 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΦΓΑΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ



Eμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες βρισκόμαστε στα Προπύλαια Πανεπιστήμιου από τις 22 Νοεμβρίου του 2010 στην προσπάθειά μας να λάβουμε κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για πολιτικό άσυλο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την προσφυγιά μας και ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι συχνά γίνονται επιθέσεις με ταξύ ταλιμπάν και NATO με δολοφονίες, σφαγές, λεηλασίες και φωτιές σε διάφορες περιοχές όπου οι κατοικοί τους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες και τα σπίτια τους. Και το χειρότερο είναι η αδιαφορία του κράτους και της διεθνούς κοινότητας.
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική στο Αφγανιστάν που αν και γνωρίζουμε πάρα πολύ τις δύσκολες συνθήκες της πορείας μας προς άλλες χώρες και όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουμε την χώρα μας ώστε να επιζήσουμε. Όπως δημοσιεύτηκε το τραγικό γεγονός της βύθισης σκάφους δυτικά της Κέρκυρας, με δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας. Αυτή είναι η τύχη μας γιατί εξαναγκαζόμαστε να αναζητούμε ασφάλια και μια καλύτερη ζωή μακριά  από την πατρίδα μας.                                                                                 

      Αν και έχουμε επικοινωνήσει και ενημερώσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διάφορα άλλα υπουργεία και φορείς, και έχουμε επίσημα καταθέσει επιστολή στην Βουλή των Ελλήνων, ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση σχετικά με το αίτημά μας.

    Στις 18/1/2011 Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής των συνανθρώπων μας που κάνουν απεργία πείνας με ραμένα στόματα αποφασήσαμε να πάρουμε κάποια απάντηση πηγένονταςαναφέρουμε ότι ούτε αυτη τη φόρα λάβαμε κάποια απάντηση σχετίκα με το αίτημα μας για πολιτικό ασύλο. Δυστηχός αλλα δύο άτομα από μας έραψαν τα στόματα τους και κάνουν απεργία πείνας και σήμερα 20/1/2011 μια γύναικα συμέτηχε στους απεργούς και αρχείσε απεργία πείνας και ράψιμο στόματους.ο άριθμος των απεργών έφτασε στα(9)άτομα,
 ως το μόνο τρόπο και διέξοδο που βλέπουν για να υπάρξει κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για πολιτικό άσυλο που σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες αλλά και ανθρωπιστικούς λόγους το δικαιούμαστε λόγω του ότι η χώρα μας βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ζητάμε την κατανόηση και την στήριξη του Ελληνικού λαού.                                                                                                         Ευχαριστούμε θερμά μέσα από την καρδία μας όσους ήδη μας έχουν βοηθήσει και στηρίξει μέχρι τώρα.

Με την υπογραφή σας δηλώνετε την αλληλεγγύη σας στον αγώνα μας επίσης μπόρειτε με ενα THL η με ενα FAX στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη να τους ενημερώνετε από την κατάσταση μας.

No comments:

Post a Comment

Followers