Friday, January 18, 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑΣ

Προγράμματα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού σε ενήλικες μετανάστες.

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού σε ενήλικες μετανάστες – υπηκόους τρίτων χωρών, θα υλοποιηθούν σε εφτά μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα). Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, θα υλοποιηθούν έξι (6) επιμορφωτικά σεμινάρια με χρονική διάρκεια εκατόν σαράντα (140) ώρες το καθένα και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβαίνει τα είκοσι τρία (23) άτομα ενώ θα ανταποκρίνονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα με την ήδη υπάρχουσα γνώση των αντικειμένων εκπαίδευσης: [α] αρχάριοι, [β] μέσου επιπέδου, [γ] προχωρημένοι.

Για να διευκολυνθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων από μετανάστες και μετανάστριες με ανήλικα παιδιά, έχει προβλεφτεί φύλαξη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών με ειδικούς παιδαγωγούς.
Τα επίπεδα των μαθημάτων έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνονται απολύτως στις απαιτήσεις της πιστοποίησης γλωσσομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Με αυτό τον τρόπο, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την εκπαίδευσή τους προχωρώντας – μετά το τέλος του προγράμματος - στις διαδικασίες πιστοποίησης που διοργανώνει το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, προσκομίζοντας φωτοτυπία διαβατηρίου (δύο όψεων), άδειας διαμονής και μία πρόσφατη φωτογραφία. (Ώρες υποβολής αιτήσεων: καθημερινά 10:00-14:00).
Πληροφορίες : «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κ.Ε.Ε Α.Ε., Φερών 16, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα, τηλ. 210-8838540, κ. Δρανδάκη Ανίκα

Η εν λόγω δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2011 Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, από το ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ. (Συντονιστής φορέας), το ΕΡΓΟΝ ΚΕΚ, την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

Followers