Tuesday, December 28, 2010

Αναδημοσίευση: Επίθεση ακροδεξιών κατά μεταναστών στα Προπύλαια

Επίθεση ακροδεξιών με ξύλα δέχθηκαν οι Αφγανοί πρόσφυγες, που βρίσκονται στα Προπύλαια και διεκδικούν άσυλο. Εκτοξεύοντας απειλές και καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, οι ακροδεξιοί δρούσαν ανενόχλητοι, λίγα μέτρα μακριά από την αστυνομία.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, φοιτητές και διερχόμενοι πολίτες έγιναν μάρτυρες της προκλητικής επίθεσης κατά των Αφγανών, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει στα Προπύλαια. Δύο άτομα προσέγγισαν το σημείο, όπου βρίσκεται η έκθεση φωτογραφίας των προσφύγων και το ταμπλό στο οποίο συγκεντρώνονται οι υπογραφές συμπαράστασης. Τότε, ο ένας άρχισε να καταστρέφει με ένα ξύλο ό,τι βρισκόταν μπροστά του καλώντας ταυτόχρονα τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρο Κωνσταντίνου «να πάρει του μαύρους από εδώ». Σχετικά με την αναφορά του ονόματός του από τους δράστες ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε στο tvxs.gr ότι «όσοι στοχοποιούν άτομα, εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κυβέρνησης και της τρόικας. Όλα αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό».

Το επεισόδιο διήρκησε ένα τέταρτο, ενώ αστυνομικοί που βρίσκονταν κοντά στο σημείο παρακολουθούσαν όσα διαδραματίζονταν χωρίς να επεμβαίνουν. Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, όταν έφτασε ένα περιπολικό. Ο συνεργός του, τότε, φώναξε παρουσία των αστυνομικών ότι «θα ξαναέρθουμε και θα σας κάψουμε» εξαπολύοντας έτσι απειλές προς τους πρόσφυγες. «Η αστυνομία πήρε το δράστη και τον μετέφερε στον Α.Τ. Εξαρχείων χωρίς να ρωτήσει κανέναν από τους αυτόπτες μάρτυρες τι συνέβη» σημειώνει ο κ. Κωνσταντίνου. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του αφέθηκε ελεύθερος, «επιβεβαιώνοντας έτσι για ακόμα μία φορά τον κανόνα της ατιμωρησίας όσων καταφέρονται με οποιοδήποτε τρόπο κατά μεταναστών».

Η στιγμή της επίθεσης έχει καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο θα παρουσιάσει το tvxs.gr μετά τη λέξη της απεργίας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Το βίντεο φανερώνει το πρόσωπο του δράστη αλλά και τη μανία με την οποία καταστρέφει το τραπέζι με τις αφίσες των Αφγανών και το ταμπλό που καλούσε τους διερχόμενους να υπογράψουν για συμπαράσταση. Παράλληλα καταγράφηκαν τα συνθήματα που ακούγονταν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ενώ ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε σχετικά ότι «πρόκειται για γνωστά συνθήματα παραποιημένα. Το ίδιο γίνεται εσκεμμένα από τους φασίστες του Αγίου Παντελεήμονα».

Αναδημοσίευση από:

No comments:

Post a Comment

Followers