Thursday, January 13, 2011

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο  Τύπου
Αγαπητοί Φίλοι,
      Εμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες βρισκόμαστε στα Προπύλαια Πανεπιστήμιου από τις 22 Νοεμβρίου του 2010 στην προσπάθειά μας να λάβουμε κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για πολιτικό άσυλο. Σήμερα έχουμε συμπληρώσει σχεδόν 50 μέρες παραμονής.
      Το  αίτημά μας είναι η απόκτηση πολιτικού  ασύλου από την Ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα πάντα με τους διεθνείς κανονισμούς λόγω της εμπόλεμης κατάστασης της χώρας μας.
      Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011 στις 11:30πμ οργανώνουμε μια  ειρηνική συγκέντρωση  στην πλατεία Συντάγματος  για να παρουσιάσουμε  ευρύτερα το αίτημα μας στους Έλληνες  πολίτες. Για αυτή την ειρηνική συγκέντρωση δεν έχουμε σκοπό να κλείσουμε δρόμους ούτε να προκαλέσουμε αναταραχή, απλά θέλουμε να παρουσιάσουμε την κατάστασή μας και τα θέματα που μας απασχολούν.
      Επειδή  για χρόνια δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά μας, στις 29 Δεκεμβρίου έξι (6) άτομα από εμάς αποφάσισαν να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση που είχαν να πάρουν ποτέ: Αποφάσισαν να αρχίσουν απεργία πείνας και να ράψουν τα στόματα τους ως τον μόνο τρόπο και διέξοδο που βλέπουν για να υπάρξει κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για πολιτικό άσυλο. Όσο περνάει ο καιρός αυτοί οι συνάνθρωποί μας βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία τους και ακόμη και την ζωή τους αφού είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος. Δυστυχώς ήδη οι επιπτώσεις από την απεργία πείνας έχουν εμφανιστεί και επηρεάζουν σοβαρά την υγεία τους. Μερικοί από αυτούς λόγω επιπλοκών στην υγεία τους έχουν μεταφερθεί κάμποσες φορές στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες.
      Λόγω  της κρισιμότητας της κατάστασής των συνανθρώπων μας που κάνουν απεργία πείνας και έχουν ράψει  το στόμα τους, και επειδή όλο και περισσότεροι από εμάς εκφράζουν την επιθυμία να συμμετέχουν στην απεργία πείνας, κάποια ανταπόκριση από την Ελληνική Πολιτεία όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται επιτακτική.
      Ζητάμε  όλων την κατανόηση και σας παρακαλούμε πολύ να στηρίξετε την προσπάθειά μας για πολιτικό άσυλο που είναι το μόνο που μπορεί να μας εξασφαλίσει την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε κάποτε να χτίσουμε για εμάς και τις οικογένειές μας μια κανονική και αξιοπρεπής ζωή μετά από όλες τις κακουχίες που έχουμε μέχρι τώρα βιώσει στην χώρα μας και στην πορεία μας προς την Ελλάδα. Η επιθυμία μας είναι να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά με τους Έλληνες. Και έτσι τέλος να πούμε ότι, σε ένα κόσμο που τελικά έχει αρκετά για όλους και που στην ουσία όλοι οι άνθρωποι είμαστε ένα, εμείς έχουμε την προσδοκία ότι σε αυτή την χώρα, που δύο χιλιάδες χρόνια πριν γεννήθηκε η Δημοκρατία και έδωσε φώτα πολιτισμού σε όλο το κόσμο, θα υπάρξει σήμερα στην καρδιά των Ελλήνων η κατανόηση, η ευαισθησία και ο ανθρωπισμός που θα προστατεύσει τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη από την βοήθειά τους.
    Με εκτίμηση, Οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες Προπύλαια Πανεπιστημίου

1 comment:

Followers