Thursday, February 3, 2011

03.02.2011


1 comment:

  1. Λογω της απεργίας στα. ΜΜΕ η συνέντευξη τύπου που ήταν να πραγματοποιηθεί
    Στις 7/4/2011 στα προπύλαια μεταβάλεται για την Πέμπτη 14/4/2011 12:μμ στα προπύλαια.
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
    Εμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες βρισκόμαστε στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου από τις 22 Νοεμβρίου του 2010 διεκδικώντας τα δικαιώματα μας, με πρώτο την πλήρη αναγνώριση ως πρόσφυγες και την παροχή πολιτικού ασύλου. πολλοί ανάμεσα μας αναμένουν απάντηση στο αίτημα τους εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και 10ετία!
    Το Αφγανιστάν είναι μία χώρα που επί δεκαετίες σπαράζεται και υποφέρει από πολεμικές συρράξεις και συγκρούσεις όχι μόνο από το εσωτερικό τρομοκρατικό καθεστώς των Ταλιμπάν αλλά και από τους δήθεν υποστηρικτές της ειρήνης που επί χρόνια τώρα «προσπαθούν» με δυνάμεις κατοχής να φέρουν την ειρήνη που ποτέ δεν έρχεται...
    Η κυβέρνηση-μαριονέτα λειτουργεί υπό την μορφή δικτατορίας. Οι Νατοϊκές δυνάμεις επί χρόνια τώρα είναι ανίκανες να νικήσουν την τρομοκρατία του Ταλιμπάν αλλά γιατί; Γιατί φαίνεται σχεδόν ξεκάθαρα ότι αυτός δεν είναι ο σκοπός τους. Έτσι οι κάτοικοι της χώρας μας συχνά υποφέρουν από τρομοκρατικές επιθέσεις, δολοφονίες, λεηλασίες και απαγωγές των παιδιών μας. Ζώντας μέσα στον τρόμο, αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε τα σπίτια και τις οικογένειες μας και να μετακινούμαστε συνέχεια. Μόνο και μόνο για να βρεθούμε αντιμέτωποι με την πλήρη αδιαφορία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τα δεινά της χώρας μας, αλλά και για τα δεινά εμάς των ιδίων ως προσφύγων. Για τους περισσότερους από εμάς η επιστροφή στσο Αφγανιστάν είναι απλά αδύνατη γιατί ισοδυναμεί με θάνατο.Μετά από πολλά χρόνια παραμονής μας στην Ελλάδα ως αιτούντες άσυλο και επειδή το μόνο που συναντούσαμε ήταν την αδιαφορία ελληνικών κυβερνήσεων, 9 από εμάς αναγκάστηκαν να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση που είχαν να πάρουν ποτέ. Στις 29 Δεκεμβρίου του 2010 ξεκίνησαν απεργία πείνας και έραψαν τα στόματα τους διεκδικώντας την παροχή του ασύλου σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες το δικαιούμαστε, λόγο ότι η χώρα μας βρίσκεται σε συνθήκες εμπόλεμης κατάστασης και ανθρωπιστικής καταστροφής.Πολλές φορές απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλα υπουργεία και φορείς, και έχουμε καταθέσει επίσημη επιστολή στην Βουλή των Ελλήνων.Τελικά, μετά από πολλές καθυστερήσεις, ξεκίνησαν να συνεδριάζουν οι Επιτροπές Ασύλου στο Βύρωνα. Όμως και πάλι, συνεχώς υπάρχει αναβολές και καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα οι ρυθμοί εξέτασης να είναι πολύ αργοί. Ζητήσαμε από την Επιτροπή Ασύλου να εξετάσει κατά προτεραιότητα το αίτημά μας καθώς η ζωή των απεργών πείνας κινδύνευε μετά από πολλές εβδομάδες στέρησης τροφής.Το αίτημά μας έγινε δεκτό και επειδή η υγεία των απεργών πείνας ήταν σε κακή κατάσταση,αποφασίσαμε να σταματήσουμε την απεργία πείνας. Όμως ενώ η Επιτροπή δεσμεύτηκε σε λίγες μέρες να εξεταστούν όλοι οι απεργοί πείνας καθώς και οι υπόλοιποι Αφγανοί αιτητές ασύλο που οργανώσαμε τις διαμαρτυρίες στα Προπύλαια, ακόμα αυτό δεν έχει γίνει.Μέχρι σήμερα έχουμε μαζέψει πάνω από 10.000 υπογραφές αλληλεγγυήςστον αγώνα μας. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας έχει στηρίξει. Ηδη συνδικαλιστές και συνδικάτα και αντιρατσιτικές οργανώσεις συμετέχουν και στηρίζουν των αγώνα μας, καλούμε όσους μπορούν να συμμετέχουν και να μας βοηθήσουν στον αγώνα μας.
    Δικδικούμε πολιτικό άσυλο στους 87 Αφγανούς πρόσφυγες των προπυλαίων και σε κάθε πρόσφυγα του πολέμου και δικτατορικών καθεστώτων.Να εξεταστεί χωρίς καθεηστερήσεις τα αίτηματα μας καθώς και οι 47,000 αιτήσεις που εκρεμούν εδώ και χρόνια. Ζητάμε από το σωματείο σας να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης και να παραβρεθείτε στην μεγάλη συνέντευξη τύπου που οργανώνουμε τη Πέμπτη 14/4/2011/ 12:μμ στα προπύλαια.

    ReplyDelete

Followers