Friday, December 24, 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ

Αίτημα Ασύλου για τους Αφγανούς Πολιτικούς Πρόσφυγες
Προπύλαια Πανεπιστημίου
      Θα αποδεχτούμε με την μεγάλη μας χαρά την νέα χρονία, και σας ευχόμαστε από βάθος τις καρδιές μας καλα χριστούγεννα και καλές γιορτές.
Μπορείτε με την υπογραφή σας να δώσετε μία χαμόγελα στις οικογένιες, που δεν μπορούν να γιορτάζουν αυτές τις μέρες, περιμένοντας να πάρουν μονάχα μία απάντηση.
Εμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες,οικογένιες, μικροί και μεγάλοι έχουμε συγκντροθεί στα προπύλαια και έχουμε ζετήση ασύλο.
οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες οι οποίοι έχουμε φτάσει ως εδώ, υπάρχουν πολοί λόγοι για τη προσφυγία μας.Ενας από τους κύριους λόγους είναι η τρομοκρατία και η εχθρότητα των Ταλιμπάν.
Έπειτα από 9 χρόνια παρουσίας και δράσης των δυνάμων του ΝΑΤΟ και των διεθνών οργανισμών η κατάσταση αντί να καλυτερεύει φαίνεται να χειροτερεύει και οι ταλιμπάν ενδυναμώνονται όλο και περισσότερο. Τα γεγόνοτα αποδεικνούν ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται εκεί είναι εκεί μόνο για τα δυκά τους συμφέροντα (όπως, συγκαλυμμένη κατοχική εκμετάλλευση και λεηλασία της χώρας μας, δημιουργία πρόσφυγων δούλων, δοκιμές νέων οπλικών συστημάτων, κλπ.) και όχι για να βοηθήσουν πραγματικά τον λαό.Κατώ από τα φτερά των αεροπλάνων σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι.
Σε ποιό σημείο του Αφγανιστάν υπάρχει δημοκρατία;
Συχνά γίνονται επιθέσεις με δολοφονίες, σφαγές, λεηλασίες και φωτιές σε πολλές και διάφορες περιοχές όπου οι κάτοικοι τους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιοσίες και τα σπίτια τους, Και το χειρότερο είναι η αδιαφορία του κράτους και της διεθνούς κοινότητας.
Για την απόδειξη αυτών που λέγονται παραπάνω υπάρχουν χιλιάδες βίντεο,εικόνες και άρθρα σε διάφορες γλώσσες στο Διαδίκτυο(Internet).
    Τώρα εμείς εδώ στην Ελλάδα φοβόμαστε να ζούμε τα ίδια.Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται καθόλου για μας, και ενώ έχουμε ζητήσει ασύλο χρόνια τώρα πριμένουμε. Αυτο που έχουμε είναι μόνο μία προσωρινή κόκκινη κάρτα που ισχύει μόνο για 6 μήνες και κάθε φορά αναρωτιόμαστε αν θα την ανανεώσουν η όχι. Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν χρόνια για μία απάντηση, Έχουν γεννηθεί τα παιδιά μας εδώ και έχουν μάθει τα ελληνικά που σχεδόν έχει γίνει η μητρική τους γλώσσα.
Face book: AfghanrefugeesGr afghan
E-mail: Afghan.refugees@yahoo.gr
     

1 comment:

Followers